WAT DE MEDISCHE PEDICURE DOET

Een medische pedicure is eigenlijk niet te vergelijken met een gewone pedicure of cosmetische pedicure. Een gewone pedicure gaat over de uiterlijke verzorging, het glad vijlen van eelt of het lakken van de nagels of gewoon de voeten even lekker laten vertroetelen. Erg lekker dat vertroetelen, alleen als er iets aan de hand is in de vorm van pijn veroorzaakt door een likdoorn of ingroeiende teennagel, of als de nagels lelijk verdikt zijn, dan heb je daar helemaal niets aan. Naar de medische pedicure gaan mensen als ze ergens last van hebben aan de voeten. Een hardnekkige likdoorn kan zowel op of tussen de tenen zitten, of ook wel onder de voetzool. Een kalknagel, veroorzaakt door beschadiging of een schimmel. Bij Asepsis wordt advies gegeven als de nagel verdikt is en er slecht uitziet. Hardnekkig eelt wordt grondig weggehaald, eventuele kloven verdwijnen dan ook meteen. Als je een teennagel hebt die pijn doet zodat je amper de schoen nog in kan. Dit is allemaal op te lossen bij Asepsis.

Alle likdoorns kunnen binnen een behandeling worden verwijdert. Door middel van een chirurgisch vlijmscherp mesje wordt de likdoorn behandeld. Weg is die pijnlijke plek. Bij Asepsis wordt advies gegeven hoe dat voor de toekomst voorkomen kan worden. Dat zijn in de eerste plaats de smalle schoenen. Blijf je die toch dapper dragen, dan zal je er rekening mee moeten houden dat de likdoorn weer terug komt, ondanks de hulpmiddelen om dit zo lang mogelijk uit te stellen. Het kan zijn dat een botje dat uitsteekt de oorzaak van een likdoorn is. Wat ook de reden is, bij Asepsis wordt de likdoorn bijna pijnloos en vakkundig weg gehaald. Ook voor wratten is er bij Asepsis een goede, pijnloze behandelmethode.

De naam zegt het eigenlijk al, de medische pedicure is para medisch. De klant heeft een pijnklacht en wil daar graag vanaf. De medische pedicure kan een ingegroeide teennagel verwijderen, meestal bij de grote teennagel en soms ook wel bij een kleine teennagel. Dat gebeurd door middel van een vrees waarmee een stukje van de zijkant van de nagel af gehaald wordt. Het apparatuur dat hierbij gebruikt wordt is vergelijkbaar met dat wat de tandarts gebruikt: een snel ronddraaiend boortje dat precies het stukje nagel weg haalt dat de pijn veroorzaakt. Daarna, indien mogelijk, wordt er een stukje gaas in de nagelplooi geplaatst om zo de nagel van de huid af te houden en de huid te beschermen. Hiermee wordt  herhaling voorkomen.Dit zijn handelingen die de huisarts niet kan doen omdat deze daar simpelweg het apparatuur niet voor heeft. De huisarts behandeld alleen een ingegroeide nagel als deze al zo is geescaleerd dat een operatieve ingreep noodzakelijk is. Maar in de meeste gevallen stuurt de huisarts mensen met een ingegroeide teennagel door naar de medische pedicure. Als mensen hun eigen nagel gaan ‘behandelen’ komt het er in de meeste gevallen op neer dat ze hun eigen ingroeiende teennagel creeeren. In principe houd de nagel de groef waarin deze groeit open. Wordt de nagel weg geknipt dan groeit deze groef dicht met als gevolg dat, als de nagel weer aangroeit, de huid wordt opengescheurd met veel pijn en ontsteking als gevolg. Laat daarom bij pijn aan de grote teennagel of een van de andere nageltjes de professional er even naar kijken om zo erger te voorkomen.

 Voor een hardnekkige kalknagel of  schimmelnagel die bijna altijd verdikt op groeit zit u bij de medische pedicure ook op het juiste adres. Er is vandaag de dag gelukkig iets afdoende gevonden, laser, waarvoor bij de medische pedicure de nagels eerst uiterst dun gevreesd moeten worden voor het beste resultaat. Het gaat er bij een schimmelnagel om de omstandigheden voor de schimmel ongunstig te maken zodat deze het voor gezien houd. Voor advies over hoe de voetschimmel in de toekomst voorkomen kan worden bent u bij de medische pedicure ook aan het juiste adres. Daarnaast behandeld de medische pedicure likdoorns en eeltpitten die zich bovenop of tussen de tenen of onder de voetzool bevinden. Deze worden heel voorzichtig uit de huid gehaald. Mensen met overtollig eelt, soms zo verdikt dat er kloven of scheurtjes in zitten, kunnen daar behoorlijk pijn of last van hebben. De medische pedicure bied uitkomst. Daar wordt een scalpeltje of mesje voor gebruikt om het eelt laagje na laagje weg te snijden totdat er een normale hoeveelheid over blijft. Eelt zit er niet voor niets, het bied bescherming aan de voetzool. Dus door een dun onzichtbaar laagje achter te laten maakt dat er na de behandeling ook nog op de voeten gelopen kan worden. Even voorzichtig weg snijden en de klant kan weer lekker en pijnloos lopen.

 

DE MEDISCHE PEDICURE NEEMT DE PIJN WEG

Waar het likdoorntje ook zit, op en tussen de tenen of onder de voetzool, met een vlijm scherp mesje wordt het eruit gesneden, waarbij soms de huid doorboord moet worden zo diep naar binnen is het al gegroeid. Toch doet het weg halen bijna geen pijn omdat de likdoorn uit dode huidcellen bestaat. Vandaar dat de gewone pedicure dit niet doet, het snijden met een mesje is een vak op zich, een medische pedicure heeft daarom de nodige medische kennis van de voet waar van alles onder de huid zit aan zenuwtjes, spiertjes en peesjes maar ook bloedvaten. Ook het verwijderen van een ingegroeide teennagel vraagt enige kennis op medisch gebied. Je wil niet dat er zo maar iemand in de huid gaat zitten snijden. Daar zijn speciale hygienische richtlijnen voor, het mag na de behandeling niet gaan ontsteken, daar is de klant dan nog meer behept mee dan met die vervelende likdoorn of ingegroeide teennagel. Voor het maken van een afspraak kan de klant even bellen of een mail sturen via het contactformulier. Het is belangrijk dat iemand op korte termijn terecht kan voordat de boel gaat ontsteken en nog veel meer pijn gaat doen. Overtollig eelt zit op de drukpunten van de voetzool, daar waar de voet het meest belast wordt. Hierin kan ook een of meerdere likdoorns zitten die vooral veel pijn doen omdat het hele lichaamsgewicht hier op drukt. Het weghalen daar van is qua pijn niet in vergelijking tot hoe het voelt als de likdoorn nog in de huid zit. Het wegsnijden valt altijd 100% mee volgens de klant.

 

DE MEDISCHE PEDICURE OOK VOOR DE UITERLIJKE VERZORGING

Als je dan toch in de stoel zit bij de pedicure en in dit geval de medische pedicure dan is het natuurlijk fijn als de voeten netjes afgewerkt worden, het oog wil ook wel wat. Aan uiterlijke verzorging wordt behalve dan het weg halen van overtollig eelt ook de nagels mooi gepolijst en weer in normale dikte gevreesd, de nagelriemen van de nagelplaat af gehaald en indien gewenst in een leuke kleur gelakt met eerst een  basis lak, dan de kleur lak en vervolgens top lak voor de betere houdbaarheid. Om de behandeling compleet te maken worden de voeten lekker gemasseerd met een goede voeten creme of olie als de huid erg is uitgedroogd. Zo zij de voeten weer fris en fruitig en mogen gezien worden.