KLASSIEKE MASSAGE OM HELEMAAL TE ONTSPANNEN

Heb je een druk leven waarbij je veel van jezelf vergt, dan is een klassieke massage de beste manier om alles even los te laten en helemaal te ontspannen. Een klassiek massage houd in dat er grepen worden gebruikt die al heel oud en beproefd zijn. Deze effleurrages en petrisages gaan terug naar de tijd van de Romijnen. Alle spieren van het hele lichaam worden aan gepakt, vanaf het hoofd naar de voet zolen. Bij het hoofd wordt het gelaat uitgebreid betast op drukpunten die heilzaam en ontspannend zijn. Rond de ogen wordt gemasseerd om de oogspieren te ontspannen na intensief gebruik. Bij de schedelrand op het achter hooft ter hoogte van de nek worden de drukpunten opgezocht. Tussen de schouderbladen bevinden zich de Monnikskapspieren, waar vaak een of meerdere knopen in zijn ontstaan door lang in een bepaalde houding blijven zitten. De schouders voelen daardoor strak en verkrampt aan. Deze spieren worden weer lekker los gemasseerd, vaak vragen klanten daar nog even extra aandacht aan te geven om de nek en schouders te ontspannen. De knopen verdwijnen na een of meerdere massages, wat een stuk prettiger aanvoelt, de stijfheid verdwijnt en je kan weer beter functioneren. De massage gaat door, pakt alle spiergroepen van het lichaam aan, zo ook die van de voeten. De voeten zijn een beetje de stiefkinderen van ons lichaam. Ze moeten hard werken, zitten de hele dag opgesloten. Een voetmassage brengt hier verandering in, ze worden op gevoelige plekken gestreeld en op plekken waar minder zenuwen zitten wat steviger beet gepakt. Het masseren van de voet voelt weldadig aan, de spieren ontspannen, de bloedcirculatie, die in de voet meestal minder is dan in de rest van ons lichaam, wordt zo op gang gebracht. Je loopt heerlijk ontspannen de deur uit.

VOETREFLEXEN MASSAGE

Het masseren van de voet reflexen is een heel andere dicipline. De gedachte achter deze vorm van massage is het zelf genezingsproces. Door middel van zachte strelingen van de voet, dit hoort voorzichtig omdat de voet erg gevoelig is, worden de afvalstoffen in de vorm van kristallen die zich tussen de botjes hebben vast gezet, afgevoerd. De vele drukpunten onder de voetzolen reflecteren met lichaamsdelen en organen. Zo kan door het masseren van een bepaalde plek onder de voetzool de nieren geholpen worden met het afvoeren van afvalstoffen en wordt het lichaam gereinigd. Op het moment dat het masseren op een bepaalde plek toch een beetje gevoelig is, dan zitten er op die plek meer kristalletjes dan op andere plekken en wordt daar meer aandacht aan besteed om alles goed af te voeren. Dat kan per behandeling een andere plek van de voetzool zijn.  Daarnaast is het ook heel lekker om de voeten, die harde werkers, eens even lekker te laten verwennen. Zeker voor mensen met een staand beroep, of ook voor sporters een aanrader.

GEZICHTSMASSAGE

Het laten masseren van je gezicht is een hele aparte sensatie. De meeste mensen die dit ondergaan doen hun best om niet in slaap te vallen, zo ontspannend is het. Als de spieren van de huid ontspannen zijn, dan valt er echt wat van je af, alsof je wat los laat. Bij een gezichtsmassage kan massage creme of een olie gebruik worden, maar ook een 24 uur creme. De huid en daarmee alle porien zijn dan goed gevoed en verzadigd. Een gezichtsmassage kan je ondergaan in combinatie met een lichaamsmassage of als onderdeel van een facial.