DE DIEPTEREINIGING VAN DE HUID

De dieptereiniging is om de huid te zuiveren van verstopte porien, comedonen, black heads en white heads. Al deze onregelmatigheden kunnen leiden tot ontsteking van de huid. Behalve van binnen uit vervuild de huid ook van buiten af door bijvoorbeeld uitlaatgassen, make up, dode huidcellen en ook huidvet. De buitenste huidlaag wordt eerst verweekt met een ongeparfumeerde zeep. Bij veel dode huidcellen vervolgens met een scrub behandeld.  Vervuilde porien zien er uit als zwarte puntjes in de huid. Als deze blijven zitten en je wacht te lang met verwijderen, dan verwijden deze en laten gaatjes achter in de huid. Zo krijgt de huid een grove structuur. Middels een dieptereiniging kan dit worden voorkomen, de huid blijft mooi egaal en blijft zijn fijne structuur behouden. De white heads is al een stapje verder, er is een kleine verstopping onder de huid en daarom iets moeilijker weg te krijgen. Middels een dieptereiniging worden alle oneffen heden op en onder de huid verwijderd en ziet er daarna weer gelijkmatig en schoon uit. Na het reinigende gedeelte wordt de huid gekalmeerd met een daarvoor geschikt masker. Alle dode huidcellen zijn verdwenen waardoor voor de toekomst opnieuw verstoppen en daardoor ontsteken van van de huid wordt tegengegaan.

De dieptereiniging is intensief voor de huid. Deze wordt weer tot rust gebracht door een kalmerend masker. Hierdoor verdwijnt de roodheid en krijgt de huid weer zijn normale kleur. Bij Asepsis worden alleen huidvriendelijke producten gebruikt die niet onnodig zijn getest op dieren. En alle producten zijn ongeparfumeerd. Parfum heeft een uitdrogende werking op de huid en kan een disbalans brengen in de talg productie, de huid kan geprikkeld en geirriteerd raken. Dat is natuurlijk niet het beoogde doel, het zou jammer zijn als de klant drie dagen moet onderduiken vanwege een dieptereiniging. Na de behandeling voelt de huid weer fris en schoon aan.

Om de behandeling af te sluiten wordt er een klassieke gezichtsmassage gegeven. Hierbij worden producten gebruikt die de huid voeden en hydrateren. Ook wordt de doorbloeding gestimuleerd zodat de huid van binnen uit goed wordt doorvoed. Het gelaat ontspant weer helemaal. Na de behandeling is het raadzaam veel water te drinken. Dat is normaal al goed voor de huid en heeft een zuiverende werking. Nu kunnen alle afvalstoffen nog eens extra worden afgevoerd. De huid zal weer een gezonde glans krijgen.