Wij zijn alle dagen van de week bereikbaar.
VOOR HET VERWIJDEREN VAN EEN LIKDOORN KAN JE BIJ ASEPSIS IN AMSTERDAM TERECHT
Loop je al weken met een pijnlijke plek op of tussen de tenen, of onder de voetzool? Dikke kans dat dit een likdoorn is, in de volksmond ook wel eelt pit of eksteroog genoemd. Twijfel dan niet langer, trek de stoute schoenen aan om dat vervelende ding weg te laten halen en maak een afspraak bij Asepsis op de Ceintuurbaan 35 in Amsterdam. Na het verwijderen van de eelt pit is de pijn meteen weg en kan de voet weer normaal belast worden. We geven ook advies over hoe de likdoorn voorkomen kan worden, of in ieder geval lang worden uitgesteld. Maak een afspraak om de likdoorn te verwijderen. Bel 0628137690 of vul het contactformulier in of mail naar info@asepsis.nl
EEN MEDISCH PEDICURE SNIJDT DE LIKDOORN WEG
Meestal gaan mensen alleen naar de cosmetisch voetverzorger: het eelt van de voetzool wordt glad gemaakt en de nagels mooi gelakt. Medische ingrepen doen zij niet. Bij Asepsis op de Ceintuurbaan in de Amsterdamse Pijp werken goed opgeleide medische pedicures met veel ervaring. Voor het verwijderen van een likdoorn wordt een scalpel gebruikt. Dit is een klein mesje waar de likdoorn, groot of klein, voorzichtig mee wordt weg gehaald. Je zal denken, dat zal wel veel pijn doen. In de praktijk valt dat reuze mee. Een likdoorn of eksteroog doet vooral pijn bij druk van buiten af bijvoorbeeld wanneer de schoen ertegenaan zit/ of onder de voetzool zit en er op gelopen wordt, of als de tenen langs elkaar wrijven en er zit een likdoorn tussen. Na de behandeling, als de likdoorn of eksteroog voorzichtig is weggehaald, doet de plek na genoeg geen pijn meer en voelen de klanten opluchting. ‘Eindelijk weg’ hoor ik vaak zeggen. Soms ontstaat er een klein wondje als de likdoorn wat dieper in de huid heeft gezeten. Dan gaat er een pleister met Betadine op om te desinfecteren.. Maar in de meeste gevallen is dat niet eens nodig en kan de likdoorn zonder wondje verwijderd worden. Een Likdoorn of eelt pit bestaat uit eelt, dat zijn dode huidcellen die in een cilinder vorm naar binnen zijn gegroeid. Met een vlijm scherpe mesjes kan precies dat deel worden weg gehaald dat de pijn veroorzaakt en kan worden vergeleken met het knippen van nagels of het haar. Dat is hetzelfde epitheel weefsel. Natuurlijk kan er ook een mooie lak worden aangebracht bij Asepsis.
EEN WRAT WORDT VAAK VOOR EEN LIKDOORN AANGEZIEN
Wat geregeld voorkomt is dat iemand met een pijnlijke plek aan de voet bij ons komt. Aan de buitenkant lijkt het dan om een likdoorn te gaan. Wat blijkt, het is een voet wrat! Ook voor huisartsen is het onderscheid vaak moeilijk te maken omdat een wrat en een likdoorn heel veel op elkaar lijken. Pas als het buitenste eeltrandje is weggehaald, is duidelijk of het om een wrat of een likdoorn gaat. Ook voet wratten worden bij Asepsis behandeld.
WAARDOOR GROEIT EEN LIKDOORN AAN
De oorzaak van een likdoorn is vooral de stand van de botten en gewrichten, die een beetje uit steken. In combinatie met het dragen van modieuze smalle schoenen ontstaan er drukpunten rond de tenen. Dames die hakken dragen hebben meer druk onder de voorvoet en rond de tenen. Bij mannen zijn de schoenen die onder een pak worden gedragen ook niet altijd even comfortabel: de leren zolen zijn snoei hard, de leest veelal te smal. Zo ontstaat er druk op de botten en kunnen er likdoorns ontstaan. Een likdoorn, in de volksmond ook wel eksteroog genoemd, komt dan ook bijna net zoveel bij mannen als bij vrouwen voor. Sneakers of gympen zijn schoenen waarbij je niet zou verwachten dat je er een likdoorn door zou krijgen. Ook hierbij valt de leest vaak smal uit en kunnen druk op de tenen geven. Het dragen van te smalle schoenen in combinatie tot de uitstekende botjes of gewrichten geeft veel wrijving op de huid. Likdoorns is dan een logisch gevolg. Een likdoorn onder de voetzool kan de ontstaan omdat het kopje van een middenvoetsbeentje op de grond drukt. Het dragen van inleg zolen kan dan een beetje corrigeren en de voetbogen ondersteunen. Na het verwijderen van de likdoorn is de pijn voorlopig verdwenen.
DE LIKDOORN MOET VERWIJDERT WORDEN OM DE PIJN WEG TE NEMEN
Mensen wachten doorgaans lang met het weg halen van de likdoorn, ze denken dat de pijn vanzelf weg gaat. Een likdoorn gaat nooit vanzelf weg en gaat in de loop van de tijd zelfs steeds meer pijn doen. kan zelfs gaan ontsteken. Als iemand even geen tijd heeft om bij de medische pedicure langs te gaan om de likdoorn, eeltpit of eksteroog weg te laten halen, dan kan de behandeling iets uitgesteld worden door een likdoorn pleister te dragen. De plek verweekt een beetje en door het zachter worden van de huid doet deze iets minder pijn. Echt weg gaat de likdoorn er niet van. Als de likdoorn pleister er weer van af is wordt het eelt net zo hard als voorheen en de pijn is terug. Het enige wat de pijn echt doet weg nemen is de likdoorn laten verwijderen door een medische pedicure. Helemaal als je plannen hebt de voeten intensief te gaan gebruiken voor een sport evenement, een vakantie waarin veel gelopen wordt of een festival/feestje met veel en lang staan, neem dan even de tijd voor het verwijderen van de likdoorn, om zo optimaal te kunnen genieten.