WIJ ZIJN ALLE DAGEN VAN DE WEEK BEREIKBAAR.
WAT DE MEDISCHE PEDICURE DOET
Een medische pedicure is eigenlijk niet te vergelijken met dat wat een gewone pedicure doet of de cosmetische pedicure in een nagelstudio. Een gewone pedicure gaat over de uiterlijke verzorging, het glad vijlen van eelt of het lakken van de nagels, of gewoon de voeten even lekker laten vertroetelen. Erg lekker dat vertroetelen, als er iets aan de hand is in de vorm van een likdoorn of ingroeiende teennagel, of een dikke eeltlaag met of zonder pijnlijke kloven, dan doet de gewone pedicure daar niets aan. Naar de medische pedicure gaan mensen wanneer ze ergens last van hebben aan de voeten, een hardnekkige likdoorn op een teen of onder de voetzool, een kalknagel die door beschadiging of een schimmel dik en lelijk is geworden, een ingroeiende teennagel of scheurtjes/kloven in de huid. De likdoorns worden verwijderd, hardnekkig eelt met of zonder kloven verdwijnt. Ook de teennagel die pijn doet is te behandelen. Bij Asepsis wordt alles wat pijn doet of overtollig is aan de voet, weg gehaald en advies gegeven hoe de situatie verbeterd kan worden. Wilt u weer fijne voeten,, bel dan 0628137690 of vul het contactformulier in of mail info@asepsis.nl
DE LIKDOORN: Door middel van een vlijmscherp mesje wordt de likdoorn pijnloos behandeld. Weg is die gevoelige plek. Bij Asepsis wordt advies gegeven hoe dat voor de toekomst voorkomen kan worden. Dat zijn soms knellende schoenen. Blijf je die toch dapper dragen, dan zal je er rekening mee moeten houden dat de likdoorn weer terug komt, ondanks hulpmiddelen om dit zo lang mogelijk uit te stellen. Het kan zijn dat een botje dat uitsteekt de oorzaak van een likdoorn is. Wat ook de reden is, bij Asepsis wordt de likdoorn vakkundig weg gehaald. Ook voor wratten is er bij Asepsis een goede, pijnloze behandelmethode. Voor iedere behandeling wordt voor een nieuw wegwerp mesje gebruikt.
DE INGEGROEIDE TEENNAGEL: De naam zegt het eigenlijk al, de medische pedicure is para medisch. De klant heeft een pijnklacht en wil daar graag vanaf. De medische pedicure kan een ingegroeide teennagel verwijderen, meestal bij de grote teennagel en soms ook wel bij een kleine teennagel. Door middel van een freesje wordt een stukje van de zijkant van de nagel weg gehaald. Het apparatuur dat hierbij gebruikt wordt is vergelijkbaar met dat wat de tandarts gebruikt: een snel ronddraaiend boortje dat precies het stukje nagel weg haalt dat de pijn veroorzaakt. Daarna, indien mogelijk, wordt er een stukje gaas in de nagelplooi geplaatst om zo de nagel van de huid af te houden en de huid te beschermen. Hiermee wordt herhaling voorkomen. De huisartsen doen deze behandeling in de regel niet omdat ze daar het apparatuur niet voor in huis hebben. En goede huisarts stuurt je door naar de medische pedicure bij voetklachten. Laat daarom bij pijn aan de teennagels de professional er even naar kijken om zo erger te voorkomen.
DE KALKNAGEL: Voor een hardnekkige kalknagel of schimmelnagel zit u bij de medische pedicure ook op het juiste adres. Laseren helpt in veel gevallen. De medische pedicure freest de nagels van te voren uiterst dun voor het beste resultaat. Voor advies over hoe de voetschimmel in de toekomst voorkomen kan worden, bent u bij de medische pedicure Asepsis ook aan het juiste adres.
OVERTOLLIG EELT: Ook hiervoor kunt u bij Asepsis terecht. In tegenstelling tot de gewone pedicure snijden wij het overtollige eelt en ook kloven weg met een mesje. Daarna wordt het behandelde oppervlak glad gemaakt door middel van een door een motor aangestuurde vijl.
DE MEDISCHE PEDICURE NEEMT DE PIJN WEG
Waar de likdoorn ook zit, op en tussen de tenen of onder de voetzool, met een scherp mesje wordt het eruit gesneden. Zit de likdoorn diep, dan zal deze uit de huid gehaald moeten worden. Toch doet het weg halen bijna geen pijn omdat de likdoorn uit dode huidcellen bestaat. Een gewone pedicure doet dit niet doet, het snijden met een mesje is een vak op zich, een medische pedicure heeft daarom de nodige medische kennis van de voet waar van alles onder de huid zit aan zenuwen, spieren en pezen en ook bloedvaten. Ook het verwijderen van een ingegroeide teennagel vraagt enige kennis op medisch gebied. Je wil niet dat er zo maar iemand in de huid gaat zitten snijden. Daar zijn speciale hygienische richtlijnen voor, het mag na de behandeling niet gaan ontsteken, daar heeft de klant achteraf dan nog meer last van. Voor het maken van een afspraak kan je even bellen of een mail sturen via het contactformulier. Je kan op korte termijn terecht voordat de pijn erger wordt.
DE MEDISCHE PEDICURE OOK VOOR DE UITERLIJKE VERZORGING
Als je dan toch in de stoel zit bij de medische pedicure, dan is het natuurlijk fijn als de voeten netjes afgewerkt worden, het oog wil ook wel wat. Behalve het weg halen van overtollig eelt worden ook de nagels mooi gepolijst en weer tot normale dikte gefreesd en de nagelriemen van de nagelplaat af gehaald. Voor de dames zijn er mooie kleuren nagellak met een harde top coat voor de betere langer resultaat. Om de behandeling compleet te maken worden de voeten lekker gemasseerd met een goede voeten creme of olie. Zo zijn de voeten weer fris en fruitig en mogen gezien worden.